The Kool Kids

Music – Parties – Lifestyle

Kool Kadeaux #3

Het is weer eens tijd voor de ‘ietwat willekeurige’  boodschappenlijst. Monsieur Tom Waist deelt wederom zijn muzikale ontdekkingen.

In willekeurige volgorde:

Ik zou heel graag de nieuwe single van The Bloody Beetroots en Steve Aoki, genaamd “Warp 1.9″, hier willen plaatsen, maar dan krijgen we intense hommeles met de gasten van Dim Mak. Check daarom even de video en bid dat het momenteel spoedig daar is dat ik ‘m kan plaatsen…

Click and share with your friends!

Share on Facebook Share on Twitter

15 Responses to “Kool Kadeaux #3”


 1. BramRavage

  Vind die herve remix van calvin harris net zo weinig aan als het origineel. Surkin remix is zeker tof, catchy vocals doen the trick. Yuksek EP viel ook een beeetje tegen, breakbeat rework vond ik an sich nog wel te doen. Die steve angello remix van AC Slater ga ik zeker ff checkeeeeeeeee

  thx


 2. que

  duke dumont gebruikt ff de verkeerde noten aant begin. Beetje slordig, voorderest toffe plaat!


 3. Tom

  Don’t judge. Dumont doet helemaal niets verkeerd. Al helemaal niet als je realiseert dat zijn aankomende album uitgebracht zal worden bij Warp (waarschijnlijk). Precies goed.


 4. que

  Ik vind het ook een toffe plaat, maar aan het begin klinkt het haast vals, omdat die synth niet overeenkomt met de stem. Heeft Warp weer geld nodig zeker?


 5. Tom

  Ik denk dat Warp de laatste paar jaar (op het laatste album van Boards Of Canada na) de weg een beetje kwijt is geraakt, met releases als Battles en Gravenhurst. Ze probeerden daarmee een nieuw publiek aan te boren, terwijl ze het eigenlijk moeten hebben van de Chris Clarks en de Tom Jenkinsons (of zijn broertje). Misschien komen ze met Adam Dyment weer op het juiste pad? Hoop het voor ze. Vind het in ieder geval netjes dat Warp zich bindt aan een grensoverschrijdende artiest als Duke die zowel aan de electro/minimal kant van de zaken zit, maar ook dit soort IDM-achtige vaagheid ten gehoren weet te brengen. Score.


 6. que

  Zoals ik al zei, ze hadden geld nodig. Battles en Gravenhurst vind ik dan nog niet zo’n heeele rare zijstap, maar als je ziet dat Maximo Park en Jamie Lidell er ook een plaat op hebben uitgebracht, dan wordt het wel duidelijk dat ze gewoon geld nodig hadden.

  Neemt niet weg dat die remix van The Fear aan het begin vals is :p. Ik weet trouwens niet wat jij onder IDM verstaat, maar ik vind die remix niet echt IDM-achtig ofzo. Ik vind die relaxte en rustige kant van Duke wel echt supertof. Ben best wel fan van zn remixen van Bat for lashes, Lily allen en mystery jets(!).


 7. Whoa, ik vind de Duke Dumont remix erg goed! Dit is wel goeie IDM-achtig vaagheid te noemen :)


 8. Tom

  Als je het geen IDM vindt zou ik toch maar eens beter je research gaan doen, of gewoon mij niet tegenspreken.

  Epic.


 9. que

  Nouja ik ken IDM als veel complexere en instrumentelere “kunst” muziek. Waarom zie jij die remix dan als IDM?

  P.S. doe alsjeblieft niet zo uit de hoogte en geef een gewoon antwoord zonder te laten zien dat je de hele back catalog en opkomende releases van Warp uit je hoofd kent. Voor de duidelijkheid: ik zeg niet dat dit IDM is, maar dat het niet voldoet aan mijn beeld van IDM en dat ik het geen IDM vind. Ik ben gewoon benieuwd waarom jij dit dan wel IDM vindt.


 10. BramRavage

  Eens met que. Tom ik geloof van harte dat je muzikale kennis van electronische muziek die van de gemiddelde luisteraar ontstijgt maar door heel de tijd veren in je eigen reet te stoppen met die air van je wordt je niet echt meer gewaardeerd oid.


 11. Tom

  Hahahahaha, korreltje zout, heren. Niet alles zo dodelijk serieus nemen.
  Maar fijn dat op deze manier de ware aard komt bovendrijven.


 12. BramRavage

  Mijn ware aard zegt hallo.


 13. que

  hahahaha. Maar Tom kan je antwoord geven op mijn vragen?


 14. Tom

  Nou, als je het niet erg vindt, heb ik daar nu niet meer zo’n zin in.

Leave a Reply